Facebook-u
Twitter-u

Elektri─Źni trotineti bi mogli i dalje da se voze na trotoaru, ali uz ograni─Źenje brzine do osam kilometara na sat, predla┼że radna grupa MUP-a koja se bavi izradom Zakona o bezbednosti saobra─çaja kojim ─çe se regulisati i vo┼żnja ovih dvoto─Źka┼ía.

Dokumenta potrebna za uvoz i carinjenje vozila:

U zemljama Evrope osim Italije kupac koji ┼żeli da kupi vozilo (Nema─Źka, Belgija, Austrija, Švajcarska itd) du┼żan je da na vozilo stavi COLL tablice (privremena registracija do izlaska iz te zemlje) koje mu daju vremenski period po izboru (od 3 do 30 dana) da iza─Ĺe iz te zemlje. Postoji naknada koja se pla─ça u zavisnosti od vremenskog perioda koji se izabere kao i vrste tablice koju uzima. Naj─Źeš─ça kupovina je u Nema─Źkoj gde se moraju uzeti crvene tablice jer sa zutim tablicama ne─çe mo─çi da pro─Ĺe kroz Ma─Ĺarsku.

Od 01.01.2014. godine Uprava Carina RS je donela odluku da se za sva polovna motorna vozila koja se uvoze u Republiku Srbiju koristi katalog AMSS za odredjivanje carinske osnovice na koju ce se obra─Źunavati carina i PDV.

Polovni automobili prilikom uvoza ubudu─çe ─çe morati na detaljan pregledana. Nova pravila di┼żu cene polovnjaka. Primena novog pravilnika, koji precizno ure─Ĺuje ispitivanje ispravnosti uvoznih polovnih vozila, mogla bi da po─Źne sredinom aprila. Uvoznici ka┼żu da ─çe to biti još jedan trošak za voza─Źe. Svaki polovni automobil kupljen u inostranstvu uskoro ─çe morati prilikom uvoza da pro─Ĺe poseban detaljan pregled, predvi─Ĺeno je pravilnikom koji precizno ure─Ĺuje ispitivanje ispravnos­ti vozila. U Agenciji za bezbednost saobra─çaja procenjuju da bi primena pravilnika koji se odnosi na uvoz polovnjaka mogla da krene sredinom aprila, a uvoznici upozoravaju da ─çe to biti dodatni trošak za kupce automobile.

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
14┬░C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: SZ
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
19┬░C
2023-03-23
22┬░C
2023-03-24
25┬░C
2023-03-25
19┬░C
2023-03-26
21┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe