Facebook-u
Twitter-u

ZA PRENOS VLASNIŠTVA POLOVNOG AUTOMOBILA NA VAS POTREBNO JE SLEDEĆE :


1. Uraditi kupoprodajni ugovor.
2. Platiti porez u Poreskoj upravi na opštini prodavca.
3. Promeniti saobraćajnu dozvolu u MUP-u.

1. U OPŠTINI

Za kupoprodajni ugovor potrebno je prisustvo prodavca i kupca, lična karta i saobraćajna dozvola. Ukoliko ste kupili vozilo od lica koje ima ovlašćenje od prodavca da u njegovo ime može da izvrši prodaju vozila, onda prisustvo prodavca nije potrebno, nego ovlašćeno lice sa svojom ličnom kartom i original ovlašćenjem koje obavezno mora da ima delovodni pečat sa brojem pod kojim je taj ugovor zaveden u opštini , ili sudu.

2. PORESKA UPRAVA

Po potpisivanju kupoprodajnog ugovora, rok za plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava je 15 dana u poreskoj upravi na opštini prodavca. Ako je vozilo sa drugog registarskog područja od opštine na kojoj je prodavac, moraju se odjaviti tablice u mestu izdavanja registarskih tablica i tu platiti porez. (Porez se obracunava - 2,5 % od vrednosti vozila po zvaničnom katalogu AMSS ili od navedene vrednosti u ugovoru, ali samo u slučaju da je ona veća od procenjene iz kataloga, OSIM U SLUČAJEVIMA KADA JE PRODAVAC PRAVNO LICE I OBVEZNIK PDV-a)
- Poreska uprava izdaje rešenje na osnovu koga se vrši plaćanje poreza i nakon dostavljanja dokaza o uplati ugovor se overava.
- Potrebno je 2 overena primerka kupoprodajnog ugovora dostaviti poreskoj upravi. Takođe poreska overava uplatu nakon 2 radna dana od prijema.
- Ako se registarsko područje novog vlasnika razlikuje od registarskog prodručja prodavca, neophodno je da vlasnik odjavi vozilo, kako bi kupcu bilo omogućeno da izvrši promenu vlasništva u svojoj Policijskoj Upravi. (Odjava vozila | Potrebna dokumenta za odjavu vozila | Takse za odjavu vozila )

3. MUP

Nakon odjave vozila (ako je ona bila potrebna), neophodno je izvršiti promenu vlasnika motornog vozila u nadležnoj Policijskoj Upravi. Ako je do isteka registracije vozila ostalo više od mesec dana, da biste dobili saobraćajnu dozvolu na ime kupca, potrebno je:
- Poništena stara saobraćajna dozvola (poništena saobraćajna dozvola je probušena tj. poseduje rupicu)
- kupoprodajni ugovor sa plaćenim porezom u nadležnoj poreskoj upravi
- lična karta
- stara polisa
- uplata za administrativnu taksu i novu saobraćajnu dozvolu

e-max.it: your social media marketing partner
Komentari  
+1 # Aca 14-04-2019 14:43
Koliko bi koštao prenos auto je wolsvsgen bora 16.i zanima me koliko bi me koštao prenos vozila .bora je 2000godiste.
Odgovori | Prijavi administratoru
+2 # Auto osiguranje 08-06-2019 08:47
Poštovani, Prenos vozila se isključivo obračunava u Poreskoj upravi.
Odgovori | Prijavi administratoru
Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

ZAGAĐENJE VAZDUHA

  • Osiguranje gratis
  • Auto osiguranje
  • Putno osiguranje
  • Kasko osiguranje
  • Agro osiguranje
  • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Srbija

Danas
16°C
Vazdušni pritisak: 1001 hPa
Padavine: 2 mm
Vetar: J
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
20°C
2022-09-29
27°C
2022-09-30
27°C
2022-10-01
27°C
2022-10-02
26°C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više