Facebook-u
Twitter-u

ZA PRENOS VLASNIŠTVA POLOVNOG AUTOMOBILA NA VAS POTREBNO JE SLEDE─ćE :


1. Uraditi kupoprodajni ugovor.
2. Platiti porez u Poreskoj upravi na opštini prodavca.
3. Promeniti saobra─çajnu dozvolu u MUP-u.

1. U OPŠTINI

Za kupoprodajni ugovor potrebno je prisustvo prodavca i kupca, li─Źna karta i saobra─çajna dozvola. Ukoliko ste kupili vozilo od lica koje ima ovlaš─çenje od prodavca da u njegovo ime mo┼że da izvrši prodaju vozila, onda prisustvo prodavca nije potrebno, nego ovlaš─çeno lice sa svojom li─Źnom kartom i original ovlaš─çenjem koje obavezno mora da ima delovodni pe─Źat sa brojem pod kojim je taj ugovor zaveden u opštini , ili sudu.

2. PORESKA UPRAVA

Po potpisivanju kupoprodajnog ugovora, rok za pla─çanje poreza na prenos apsolutnih prava je 15 dana u poreskoj upravi na opštini prodavca. Ako je vozilo sa drugog registarskog podru─Źja od opštine na kojoj je prodavac, moraju se odjaviti tablice u mestu izdavanja registarskih tablica i tu platiti porez. (Porez se obracunava - 2,5 % od vrednosti vozila po zvani─Źnom katalogu AMSS ili od navedene vrednosti u ugovoru, ali samo u slu─Źaju da je ona ve─ça od procenjene iz kataloga, OSIM U SLU─îAJEVIMA KADA JE PRODAVAC PRAVNO LICE I OBVEZNIK PDV-a)
- Poreska uprava izdaje rešenje na osnovu koga se vrši pla─çanje poreza i nakon dostavljanja dokaza o uplati ugovor se overava.
- Potrebno je 2 overena primerka kupoprodajnog ugovora dostaviti poreskoj upravi. Tako─Ĺe poreska overava uplatu nakon 2 radna dana od prijema.
- Ako se registarsko podru─Źje novog vlasnika razlikuje od registarskog prodru─Źja prodavca, neophodno je da vlasnik odjavi vozilo, kako bi kupcu bilo omogu─çeno da izvrši promenu vlasništva u svojoj Policijskoj Upravi. (Odjava vozila | Potrebna dokumenta za odjavu vozila | Takse za odjavu vozila )

3. MUP

Nakon odjave vozila (ako je ona bila potrebna), neophodno je izvršiti promenu vlasnika motornog vozila u nadle┼żnoj Policijskoj Upravi. Ako je do isteka registracije vozila ostalo više od mesec dana, da biste dobili saobra─çajnu dozvolu na ime kupca, potrebno je:
- Poništena stara saobra─çajna dozvola (poništena saobra─çajna dozvola je probušena tj. poseduje rupicu)
- kupoprodajni ugovor sa pla─çenim porezom u nadle┼żnoj poreskoj upravi
- li─Źna karta
- stara polisa
- uplata za administrativnu taksu i novu saobra─çajnu dozvolu

e-max.it: your social media marketing partner

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
25┬░C
Vazdušni pritisak: 1011 hPa
Padavine: 7 mm
Vetar: S
Brzina vetra: 7 km/h
Sutra
30┬░C
2024-06-25
30┬░C
2024-06-26
29┬░C
2024-06-27
28┬░C
2024-06-28
29┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe