Triglav osiguranje

Осигурање.срб

Осигурање.срб

Facebook-u
Twitter-u

Roba predstavlja vrednost tek tada kada je ista prodata i kada je kupac preuzeo. Osiguranje robe omogućava pokriće brojnih opasnosti koje ugrožavaju proizvode u skladištima, kod prevoza i u toku javnih prezentacija

KARGO OSIGURANJE ROBE U DOMAĆEM I MEАUNARODNOM PREVOZU

Uvoznici - izvoznici, trgovačka preduzeća itd. su sve više svesni da je zbog današnje gustine saobraćaja učestalost saobraćajnih nesreća velika, te je iz tog razloga neracionalno prevoziti robu bez odgovarajućeg transportnog osiguranja, a pogotovo osetljive vrste robe.

Osiguranje robe u prevozu pokriva gubitak i/ili oštećenje robe do koga dođe tokom prevoza zbog saobraćajne nesreće prevoznog sredstva, elementarne nepogode, požara ili eksplozije, nedopremanja celih paketa, krađe (delimične ili potpune), manipulativnih oštećenja, pokisnuća i dr.

Roba se najčešće osigurava “od skladišta do skladišta” uz mogućnost da se vrednost robe uveća za pripadajuće dodatne troškove.

U kargo osiguranju visina premije prvenstveno zavisi od vrste robe, relacije prevoza, vrednosti robe i vrste prevoznog sredstva.

Domaći kargo: rečni, vazdušni i kopneni (drumski i železnički).

Reč je o osiguranju robe kojoj su polazno i odredišno mesto unutar granica Republike Srbije. Osim navedenih vrsta prevoza uključen je i prenos poštom.

Transport robe u domaćem prevozu može se osigurati od “svih rizika” ili od “osnovnih rizika”. Roba tokom prevoza mora biti praćena prevoznim ispravama ispostavljenim u skladu sa Zakonom o prevozu robe u drumskom saobraćaju i drugim pravnim propisima Republike Srbije.

Međunarodni kargo: pomorski, rečni, vazdušni i kopneni (drumski i železnički).

Kao i kod transporta u domaćem prevozu i tokom transporta u međunarodnom prevozu roba se može osigurati od “svih rizika” ili samo od “osnovnih rizika”. U ovom slučaju roba tokom prevoza mora biti praćena prevoznim ispravama ispostavljenim u skladu sa međunarodnim konvencijama koje regulišu prevoz pojedinim saobraćajnim granama.

e-max.it: your social media marketing partner

Dodaj komentar

Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

Sigurnosni kod
Osveži

zakoni i pravilnici

 • Osiguranje gratis
 • Auto osiguranje
 • Putno osiguranje
 • Kasko osiguranje
 • Agro osiguranje
 • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Oblačno

7°C

u Srbiji

Oblačno

Vlažnost: 77%

Vetar: 20.92 km/h

 • 20 Nov 2018

  Rain 8°C 0°C

 • 21 Nov 2018

  Sitna kiša 5°C 1°C

Kursna lista

EUR 118.28
USD 103.25
CHF 104.04
GBP 132.81
AUD 75.17
BAM 60.47
HRK 15.92
CAD 78.43

Scroll to top