Štampa

Model "nano" je 2009. godine počeo da se prodaje u Indiji po ceni od 100,000 indijskih rupija ili oko 1.700 evra pa je ubrzo dobio titulu "najjeftinijeg automobila na svetu".

Tokom godina je osnovni model unapređen pa je najskuplja verzija dostigla cenu

od 2.250 evra, međutim iako jeftin, model nije uspeo da doživi veći prodor na svetsko tržište, a bivši direktor firme Ratan Tata je to objasnio rečima: "Nano je kao najjeftiniji automobil na svetu zapravo imao negativan utisak na kupce jer mnogi nisu želeli da budu za volanom nečeg najjeftinijeg", objasnio je on.

Kao rezultat ovoga, druga generacija će biti detaljno unapređena, a imaće i veću cenu. Model će biti opremljen većim i moćnijim motorom u odnosu na aktuelni dvocilindrični benzinski agregat od 624cc sa 38 KS(28 kW) i 51 Nm.

Tata je dodatno naglasila da je glavni razlog za proizvodnju aktuelnog "nano"-a bio da se siromašnim indijskim porodicama pruži bezbednija alternativa motociklu.

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više