Štampa

Unikatni oblik Donkervoort modela D8 GTO je ono što ga čini zaista posebnim…

Donkervoort model D8 GTO

U pitanju je ultra lagani sportski automobil sa ekstremnim performansama, ručno napravljen u Holandiji. Ovo je neverovatni mali sportski automobil, za koji nismo verovali da može postati još bolji. Ipak, ovaj holandski proizvođač automobila nas je iznenadio i predstavio novu verziju ovog lepotana – Bare Naked Carbon Edition.

Donkervoort model D8 GTO

Ovo je prvo izdanje ove kompanije sa vidljivim elementima od ugljeničnih vlakana – a oni su praktično svuda po automobilu. Skoro čitav enterijer i eksterijer automobila napravljen je od ovog predivnog materijala – sedišta, kontrolna tabla, ramovi za prozore, delovi vrata i paneli, pa čak i kućište za cilindre i farove.

Donkervoort model D8 GTO

Ugljenična vlakna su svuda i to nam se jako dopada. Ona na poseban način naglašavaju super brzi karakter ovog modela i otkrivaju njegovu mračnu stranu. Nešto je lakši od svog prethodnika, što označava još luđe i ekstremnije performanse.

Donkervoort model D8 GTO

Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition model ima 2.5l TFSI motor koji je delo Audi brenda, ali je prilagođen i poboljšan kako bi proizveo 400 PS i 450 Nm obrtne sile, što je više nego dovoljno za ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 3 sekunde. Njegova maksimalna brzina je 255 km/h.

Donkervoort model D8 GTO

Ovaj ručno napravljeni lepotan zalazi na teritoriju Bugatti Veyron modela, u senzualnom malom telu, koje će vas nakon jednog pogleda primamiti da pređete na mračnu stranu.

Izvor: Lux Life

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više