Štampa

Na putevima u planinskim predelima  vozače očekuju zimski uslovi vožnje zbog snega koji je u dane vikenda povremeno padao i još uvek pada jačim intenzitetom u višim predelima Valjeva i Užica, na području Bajine Bašte, Nove Varoši, Prijepolja, Ivanjice, Sjenice i Kopaonika.

Na putevima prvog reda, u ovim područjima, vozače očekuju mokri kolovozi, dok je na putevima drugog reda zbog snega kojeg ima i do 5 cm, upotreba zimske opreme obavezna.

Putari upozoravaju na poledicu koja je takođe izražena i predstavlja veliku opasnost ukoliko brzina nije prilagođena.

Prema podacima JP "Putevi Srbije" u toku su radovi na delu auto-puta  Leskovac - Vranje, u blizini mosta na reci Južnoj Moravi, u dužini od 200m. Saobraćaj je preusmeren na levu traku auto-puta i obavlja se uz semaforsku signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 27. aprila.

Danas nema planiranih obustava u saobraćaju kroz Sićevačku klisuru, a do 1. juna biće aktivni radovi na sanaciji propusta u Srbobranu.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, na graničnim prelazima vreme zadržavanja je i do 20 minuta. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana su na putevima u Srbiji zabeležene 63 saobraćajne nezgode, u kojima je 35 osoba povređeno, a 1 lice je smrtno nastradalo.

Pojačan intenzitet saobraćaja karakterističan za ove pretpraznične dane i česte promene vremena su razlog povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

Vožnju i brzinu prilagodite uslovima puta, a na duža putovanja krećite isključivo odmorni.

Izvor: amss.org.rs

e-max.it: your social media marketing partner