Štampa
Dana 12.02.2012 god. stupio je na snagu Pravilnik o ispitivanju vozila u kojem je odredbom clana 12. stav 2. propisano da Agencija za bezbednost saobraćaja izdaje Uverenje o ispitivanju na osnovu pozitivnog izvestaja u kojem je potvrđena tehnička ispravnost od strane privrednog drustva ovlašćenog za vršenje tehničkog pregleda vozila.
 
Prema tome, tehnički pregled prepravljanih vozila u toku njihovog ispitivanja obuhvata pregled svih propisanih uređaja i opreme i overa tehničke ispravnosti u izveštaju može biti izvršena samo kada se utvrdi ispravnost svih propisanih urađaja i opreme, odnosno ispravnost vozila u celini. Overu tehničke ispravnosti u Izveštaju potpisom vrsi jedan od kontrolora koji je vrsio tehnički pregled vozila.
Pored overe tehničke ispravnosti u Izvestaju, privredno društvo vlasniku, odnosno korisniku vozila, uvek izdaje overen registracioni list za motorno vozilo pri cemu u napomeni navodi broj i datum izveštaja i konstataciju RL VAZI SAMO UZ UVERENJE O ISPITIVANJU. Sastavni deo zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila je i kopija Izveštaja. Broj izveštaja se upisuje u rubriku NAPOMENA Registra pregledanih vozila.
 

Pravilnik o ispitivanju vozila možete preuzeti na sledećem linku

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više